Over ons

Minimaal tot 1 juni 2020 is ons clubgebouw gesloten en zijn alle vergaderingen en groepsactiviteiten afgelast, conform het overheidsbeleid in verband met de bestrijding van het coronavirus.

MSC Railrunners

Dinsdag- en vrijdagavond zijn veel clubleden in onze clubruimte actief. Op dinsdagavond wordt er vooral gebouwd aan de vaste en de modulebanen, zoals in H0- als in N-schaal. Workshops vinden meestal op woensdagavond plaats. De laatste tijd zijn er workshops geweest over GamesonTrack (indoor GPS als treinbesturing), het inbouwen van verlichting in rijtuigen en Arduino voor de modelbaan.

Onze clubruimte bevindt zich aan de Van Iddekingeweg 42-1, 9721 CJ Groningen (wijk Helpman). Heb je vragen, maak dan gebruik van het formulier: http://mscrailrunners.eu/contact/

Onze vereniging, die als een Gideonsbende begon (opgericht 5 september 1985), is gegroeid naar 65 leden. In 1987 zijn we als vereniging bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Het 25-jarig bestaan is met een geweldig feest gevierd. Ondertussen zitten we alweer in ons 34ste jaar. Dat staat in het teken van vernieuwing. Zo waagden we de sprong naar het opzetten van grote Groningse Modelspoorbeurzen op een nieuwe locatie (Hanze Plaza, Protonstraat 16, vlakbij Meubelboulevard Hoendiep). Op 5 en 6 oktober 2019 pakten we uit met onze eerste tweedaagse beurs. Op 25 januari 2020 volgt weer een ééndaagse beurs. Bovendien wordt er hard gewerkt aan modernisering van de scenery en de techniek van de H0-modulebaan. In de clubruimte worden de N- en de H0-clubbanen stevig onder handen genomen.

Op 5 september bestaan we 35 jaar. Als de coronasituatie het toelaat, houden we op 3 en 4 oktober weer een tweedaagse modelspoorbeurs.