Scenery: Aanpak graansilo

Hallo allemaal,

Nu de vaste HO baan verbouwd wordt en dat proces al behoorlijk gevorderd is, wordt het ook tijd de eerste aanpassingen te doen voor de scenery op dit gedeelte van de HO baan. Op het oude gedeelte stond onder andere een graansilo. Dit is een model van het merk Walthers en na uitgebreid zoeken kon ik in Nederland geen vergelijkbaar gebouw vinden wat leek op het model. Zo staan nergens de silo’s of iemand weet ze wel staan?

Tijdens het zoeken had ik wel een gebouw gevonden wat enigszins leek op het model van Walthers. Dat is de oude graansilo die in Meeden stond.

Bron: http://middengroninger.nl/node/14090

Omdat ik niet voldoende foto’s vond heb ik de vrijheid genomen want andere Nederlandse graansilo’s te combineren.
Het model zoals het was:

Na wat demontagewerk zijn alle onderdelen uit elkaar.

Nu is het een kwestie van schoonmaken, lijmresten verwijderen en de stukken goed uitlijnen zodat het een gesloten eenheid wordt. Om het stabieler te maken heb ik nog wat steunen van plasticcard toegevoegd en dan staat de silo er zo bij momenteel.

Probleem is dat deze opbouw van silo’s ook niet veel of helemaal niet voorkomt in Nederland en de bedoeling is om er een aparte eenheid te maken met een omsluitend gebouwd. Dat is voor later.

Het bedrijfsgebouw gaat makkelijk uit elkaar en ook wordt hier eerst alles verwijderd, schoongemaakt en ontdaan van lijmresten. Omdat ik voor dit gebouw met kartonnen steentjespatronen werk moest de basis waarop het karton geplakt worden stabiel zijn en dat was een probleem met de plakken zodat ik uiteindelijk ze beplakt heb met 1mm dik blauw foamplaten.
Daarna heb ik met evergreen strips een patroon gebouwd.

Hierna ben ik verder gegaan met verdere aankleding van het gebouw en na zoveel uren werk is de bouw vrijwel afgerond. Om te laten zien wat de bedoeling is, zijn de bijgebouwen tijdelijk geplaatst voor de foto. Ook is te zien wat en hoe de steentjes zichtbaar worden.

Tot de volgende update.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.