Scenery: van hagelslag naar …. (slot)

Ondertussen was het avond eten weggewerkt en de onderdelen gedroogd en lag de binnenkant van de pak hagelslag klaar voor de volgende stap. Hiervoor werd een breekmes gepakt en langs een metalen liniaal werden alle onderdelen uitgesneden en dat was na een paar minuten klaar.

Hiermee was het moment van bouwen daar en met lijm en klemmen kon de bouw beginnen. Omdat het karton wat krom trok, had ik wat steuntjes gemaakt van 2mm grijs karton zodat ik de delen daarop kon bevestigen zodat er een stevige hoek ontstond. Dat heb ik bij alle hoeken gedaan en dan vormt zich geleidelijk aan het beoogde gebouwtje.

Na een half uurtje de lijm goed laten drogen werd als laatste onderdelen de beide daken geplaatst en was het bouwen klaar.

Het ziet er best aardig uit voor zo’n goedkoop project 😉
Echter een nadeel van bouwen met karton en papier is dat op de snijranden het papier/karton te zien is. Ook vond ik het dak wat saai en met acrylverf ben ik de randjes te lijf gegaan en heb ik het dak verweerd en dan krijg je een wat beter uitziend geheel in mijn optiek.

Hiermee is het verhaaltje van de hagelslag door tot gebouw afgerond. Het was leuk als tussendoortje, meeste tijd kost het drogen van de lijm en verder is het vooral netjes werken. Maar dat geldt ook voor veel andere dingen …. 😉