Scenery: van hagelslag naar ….

Zo was vanochtend de hagelslag op, ik mag graag de dag beginnen met een broodje met hagelslag en toen de laatste stukjes op mijn boterham neerdaalden was de pak over. Normaal doe ik het dan in de papierbak en ga ik verder met de volgende. De laatste heb ik ook gedaan, alleen het eerste niet. Ik had zoiets van, hier kan vast wat leuks van gemaakt worden. Op internet, zeker op Engelse sites zijn genoeg papieren modellen voor OO/HO schaal en zo vond ik ook wat sites met gratis downloads. Er zijn ook sites waar je betaald voor een download en het grote verschil is dat de modellen ook wat mooier zijn met losse ramen en zo meer.

Voor dit project was dat niet zo belangrijk. Het doel van dit project is vooral te laten zien hoe je met weinig toch iets leuks kunt maken.
Aan de slag!

Eerst is het doosjes uit elkaar gehaald en dan krijg je een bont gekleurde buitenkant en een mono gekleurde binnenkant.

De volgende stap is het bestand te printen, die doe ik op wat dikker papier wat ik al lang ergens had liggen en toevallig vorige week terug vond en het blijkt zeer geschikt voor dit project. De printer is een kleurenlaserprinter en an wat gedoe kwam de pagina met opdruk uit de printer rollen.
Om het passend te krijgen eerst alle stukjes uitgeknipt en heen en weer schuiven totdat het zo voordelig mogelijk lag.

Dan is het tijd alles vast te plakken en daarvoor gebruik ik een witte knutsellijm van de Action, werkt prima en doet precies wat het moet doen, papier op karton plakken. Om te voorkomen dat straks het papier te veel beschadigd heb ik een laagje matte vernis van het merk AK Interactive en overheen gekwast en omdat moest drogen kon ik dit verhaaltje schrijven en met jullie delen.

Straks gebruik ik het overgebleven karton voor de versteviging van de wanden. Tot de volgende update.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.