Modelspoor

De vaste clubbanen

In het clubgebouw zijn een vaste HO-baan, een N-baan en een spoor-1-baan aanwezig. Alle banen zijn volop in ontwikkeling en kunnen nog vele helpende handen gebruiken!

De Modulebaan
Een aantal leden van de vereniging houdt zich bezig met aan elkaar koppelbare modules in schaal H0 (1:87) of in schaal N (1:160). Deze modulebanen worden van tijd tot tijd aan het publiek gepresenteerd. Een aantal H0-modules zijn eigendom van de club, maar sommige zijn privé-eigendom. Het bijzondere van de HO-modulebaan is, dat deze zo is gebouwd dat er zowel met wissel- als gelijkstroom kan worden gereden. Op de H0-modulebaan kan zowel analoog als digitaal worden gereden. De bouwers zijn vrij in de aankleding van de modules, maar dienen zich wel te houden aan bepaalde normen ten aanzien van afmetingen en de elektrische installatie. De N-baan modules zijn eigendom van de club, hoewel ook hier een van de clubleden recentelijk bezig is met een eigen N-modulebaan.

Car System

Enkele leden van de H0-modulebaan houden zich bezig met het laten rijden van auto’s, bussen en vrachtauto’s in schaal 1:87. Dit doen zij op basis van het Dinamo MCC carsystem (digitale besturing).

car system