De baan van… André Hooghuis

Sinds kort ben ik lid geworden van de Railrunners. Na jaren van stilstand van de modelspoorhobby, besloot ik de draad weer op te pakken. Om dit een extra stimulans te geven, ben ik lid geworden van Modelspoorclub De Railrunners. Ongeveer twaalf jaar geleden ben ik, samen met mijn vrouw, met deze baan begonnen. Eerder had ik al wel veel spullen verzameld, maar daar is nooit een baan van gemaakt. Ook bijna twaalf jaar geleden ben ik getrouwd en toen we verhuisden naar het huis waar we nu wonen, kwamen we mijn treintjes weer tegen. We besloten hier een modelspoorbaan voor te maken.

Helaas is de ruimte beperkt en ben ik niet erg technisch, maar was tevreden over het uiteindelijke resultaat. Een Nederlands station met een klein beetje stad en wat industrie, en bij het treinstation een groot busstation. Nu na vele jaren heb ik opnieuw het stof weer van de baan gehaald en na wat onderhoud staat die weer en kan er opnieuw op gereden worden. Onderhoud blijft natuurlijk een aandachtspuntje en nog niet alles is af, maar dat is natuurlijk ook het leuke van deze hobby: er is altijd wat te doen. Verder is het plan om nog wat uitbreidingen te maken om zo wat meer ruimte te maken om te kunnen rijden. Ik hoop op een leuke tijd bij de Railrunners en hoop er nog veel te leren.
André Hooghuis