Digitalisering H0 naar een nieuw niveau…

Na een lange stilte is er weer beweging op het digitale vlak op de h0 baan.  Sinds 3 weken zijn we druk bezig op de baan om bezetmelding te realiseren. We zijn momenteel elke dinsdag druk bezig met z’n drieën. Zeer gezellig en zeer leerzaam, leuk dus.

De bezetmelding doet niets anders dan een digitaal signaal sturen dat een detectie is van een stroomverbruiker(trein).

Wat kan je daar dan mee…. Nou, een hele boel, je kunt op de centrale (intellibox II)  op basis van detectie acties programmeren. Hier kun je denken aan het omzetten van een sein, schakelen wisselstraat en eigenlijk alles aansturen wat stroom verbruikt.

Tijdens digitaal bedrijf kun je echter ook gaan denken aan een volledig automatisch bedrijf, dus de baan vol met treinen en genieten van de afwisselende treinen die voorbij rijden.

We zullen hier de komende tijd nog veelvuldig mee bezig zijn. Dit zal zeker nog meerdere maanden zijn.  Komen her en der nog wel eens wat historie tegen, wat het af toe interessant maakt. Maar oplossen doen we het!

Ben je geïnteresseerd en meer weten of wil je graag mee te helpen. Neem dan even contact met met ons op of kom gezellig langs.

 

detectie module :

Detectie module

Zie hier, de eerste bezetmeldingen op het systeem komen binnen. (contact on)

IMG_0242