35 jaar MSC Railrunners, alive and kicking, en vol nieuwe plannen (zie video)!

Onze vereniging is opgericht op 5 september 1985. In 1987 zijn we als vereniging bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Het 25-jarig bestaan in 2010 is met een geweldig feest gevierd. Ondertussen zitten we alweer in ons 35-ste jaar. Een feestje bouwen is in verband met corona is nu even een beetje ingewikkeld… Dat wordt 2021. Ons enthousiasme voor de hobby is er niet minder om. Kijk maar eens naar deze video over de vernieuwing van de H0-clubbaan.

2018, 2019 en jubileumjaar 2020 staan in het teken van vernieuwing. Zo waagden we de sprong van kleine beperkte beurzen naar het opzetten van Modelspoorbeurzen Groningen XL op een aantrekkelijke locatie (Hanze Plaza, Protonstraat 16, vlakbij Meubelboulevard Hoendiep in Groningen). Op 5 en 6 oktober 2019 pakten we daar uit met onze eerste tweedaagse beurs. Op 25 januari 2020 volgde een zeer geslaagde ééndaagse beurs. Toen kwam corona. In verband daarmee vervalt de beurs van 3 en 4 oktober 2020. In 2021 hopen we de draad weer op te pakken op 30 (31) januari en 2 (3) oktober.

De club telt ongeveer 60 leden. Ze zijn op allerlei terreinen actief, met het organiseren van beurzen (ligt nu even stil dus), met de vernieuwing van onze H0-baan en de N-baan in de clubruimte, het bouwen van up-to-date H0-modules, elektronicaprojecten en het geven van workshops (op dit moment: Gebouwen en Arduino). Eerder zijn GamesOnTrack (baanbesturing met ‘ satellieten’ ), Arduino-toepassingen, digitalisering modelspoorbanen en het bouwen van industrie en woningen voorbij gekomen.

Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in, dan maken we een afspraak om je rond te leiden in onze clubruimte in de wijk Helpman (stad Groningen).