Vandaag op Eurospoor gekocht voor de H0 vaste baan, stroomdetectie print..

Aangezien er met digitaal veel meer mogelijk is met de baan als wat we nu gebruiken heb ik een stroomdetectie module gekocht die via loconet aan de intellibox wordt gekoppelt. Na even kort met Wim Ros gesproken te hebben bleek onderstaande print voor ons te voldoen (kan zowel analoog als op digitaal detectie doen) Dus gaan we de komende tijd weer een leuke uitdaging tegemoet

via http://rosoft.info/s88LN.html

s88LN

 De geniale oplossing voor het aansluiten van een terugmeld module op basis van het s88 systeem als Loconet terugmelder in een LocoNet systeem, dit is een ontwikkeling van Karst Drenth en Wim Ros.

© 2008

Op de s88LN kunnen 16 s88 modules worden aangesloten met elk 16 contacten, wat een totaal maakt van 256 contacten per s88LN. De s88LN kan op ieder willekeurig begin worden ingesteld en kan op een bereik van 1 .. 256 contacten worden ingesteld. Het instellen van de s88LN is daardoor zeer eenvoudig. De s88LN bezit een aan en uitschakelbare spanningsmonitor. Bij een ingeschakelde spanningsmonitor, onthoud de s88LN contactstatus na een kortsluiting, en geeft na een power on gelijk weer de juiste en actuele informatie door aan de centrale. De s88LN wordt aangesloten via een LocoNet kabel op de LocoNet-T aansluiting.

Bij aflevering staat de s88LN ingesteld op start adres 1 en een bereik van 16 contacten. De spanningsmonitor staat aan.

Voor eenvoudig instellen is er een configuratie programma te downloaden.  Welke alleen werkt via het LocoNetprotocol. Rechtstreeks via de Intellibox of Twin-Center kan alleen als deze is ingesteld als LocoNet-centrale. Via een LocoNet-interface zijn er geen verdere instellingen noodzakelijk in de Centrale zelf.

Om de module te programmeren, drukt men op het knopje op de module waarna de led in een hoger tempo gaat knipperen. Nadat het start bereik is opgegeven bijvoorbeeld (1) heeft men hier de keus om de spanningsmonitor aan of uit te zetten. Kiest men voor monitor On, dan zal de referentie spanning op de s88LN aangesloten moeten zijn. Kiest men voor monitor OFF dan is er geen aansluiting van deze spanning noodzakelijk. Nadat het start adres is opgeven en er gekozen is voor de bedrijfsmodus, zal de led in een nog hoger tempo knipperen, daarna wordt het bereik (range) opgegeven, dat is het werkelijk aantal aangesloten aantal contacten. aantal modules x 16. Nadat het knopje range is geklikt zal de led weer in een rustig tempo knipperen, en is de s88LN gereed voor gebruik.

Nu ook verkrijgbaar  samengevoegd met de s88SD16-n

Eveneens in ontwikkeling de massadetectie uitvoering.